luganomeer.com
 • Deutsch

  Kinderen

  Soms willen uw kinderen wel eens iets anders dan zwemmen. Ook voor hun is er voldoende te zien en te doen. Wij geven u hieronder enkele leuke tips.

   

  Zwitsers miniatuurpark in Melide.

  Op ca. 25 km een mooi park met ruim 120 modellen, 25 keer verkleind en op 14.000 m2 toont swissminiatur de meest schilderachtige punten van zwitserland. De steden, dorpen, monumenten en vervoersmiddelen. Je zou kunnen zeggen: een Zwitserse variant op Madurodam. Geopend van medio maart tot eind oktober.

   

  Speeltuin.

  Grote speeltuin in Cannobio. Op ca 75 km afstand aan het Lago Maggiore. Eén van de attracties is een schaatsbaan. Bij slecht weer kan er onder twee grote overkappingen gespeeld worden. Er zijn stalletjes met versnaperingen en het park is de hele week open. In de zomermaanden ook 's avonds geopend.

   

  Park met speeltuin.

  Groot openbaar park met speeltuin en miniatuur spoorweg in Schiranna. Op 57 km afstand aan het Lago di Varese (dit is tussen Lago di Lugano en Lago Maggiore). Vlakbij is er een (gratis) zwembad.

   

  Dierentuin.

  In Magliaso op ca. 100 km is deze dierentuin gelegen. Ruim 100 dieren uit de hele wereld zijn hier te zien.

   

  Speeltuintje.

  In de tuinen vlakbij Tempio Voltiano (in Como aan het meer, op ca 57 km). kunnen kinderen heerlijk spelen. Er is een speeltuin, een draaimolen en een golfbaantje.

   

  Fiumelatte.

  Op ca. 65 km, iets ten zuiden van Verenna aan het Como-meer, stort een korte woeste beek van 250 meter lang, zich in het meer.

   

  Attractiepark

  Op ca. 150 km ligt attractiepark Capriate. 200.000 m2 groot. Eén van de attracties is 'Minitalia', een reproductie in het klein van de 170 beroemdste bezienswaardigheden van Italie, 13 bruggen, 8 meren en rivieren. tevens een miniatuur spoorbaan, een groot rad en nog veel meer.

   

  Aquapark.

  Aquapark Çalifornia in Balerna-Chiasso heeft van alles: een fitnesscenter met gymnastiekles, binnenbad met bronwaterbassin, amusementspark met glijbanen voor kinderen en een Wellness-tempel met saunalandschap, aromabaden en Kneipp-parcours.

   

  .