luganomeer.com
 • Deutsch

  Camping

  International Camping

  De camping:

   

  International Camping ligt op slechts enkele kilometers vanaf de Zwitserse grens. De camping heeft een oppervlakte van ruim 10 ha. en beschikt over zo'n kleine 1000 plaatsen.

   

  De afstand Utrecht - Porlezza is 975 kilometer. Dit is goed te rijden in 1 dag.

   

  Klimaat:

  Van het vroege voorjaar tot in de herfst is het meestal aangenaam weer. Het is een echte Italiaanse camping en ligt in het noorden van Italië in het prachtige Alpengebied.

   

  Openingstijden receptie:

  De openingstijden zijn van 10.00 uur tot 13.00 uur en van 15.00 uur tot 20.00 uur (zaterdag vanaf 7.00u) in het hoogseizoen. De slagboom is gesloten van 23.00 uur tot 7.00 uur. Uiteraard kan de slagboom geopend worden bij noodgevallen, Hiervoor vindt u een bel naast de ingang.

   

  Gasten:

  Op de camping bevinden zich vooral Italiaanse, Nederlandse en Zwitserse gasten.

   

  Receptie:

  Deze bevindt zich in het complex aan het begin van de camping. Er wordt Italiaans, Duits en Engels gesproken. In het hoogseizoen wordt er ook Nederlands gesproken.

   

   

  Zwembad:

  De camping beschikt over een mooi groot zwembad (27 bij 25 meter) met 2 grote glijbanen, een kindergedeelte met paddestoel, waterval, 3 kleine glijbanen en een whirlpool gedeelte. Er is een zonneterras met ligstoelen (tegen betaling) en een zonneterras waar je met eigen handdoek kunt liggen (gratis).

  Het zwembad is geopend van  eind mei tot begin september. Bij aankomst ontvangt u polsbandjes voor het zwembad (deze zijn bij de huurprijs inbegrepen).

  De openingstijden van het zwembad zijn van 10.00u tot 19.00u.

   

  Het meer:

  U kunt natuurlijk ook volop zwemmen in het prachtige meer. Dit ligt op ca. 10 meter loopafstand van ons chalet. Hierbij is een langzaam aflopend, kiezel/zandstrand. Op het meer kunt u heerlijk surfen, zeilen of met uw eigen (motor)boot varen.  Wilt u zelf een motorboot mee nemen (voor alle motorboten, ook kleine buitenboordmotor is vergunning nodig) , neem dan even contact met ons op.

  Wij hebben 1 havenplaats beschikbaar en deze is alleen van zaterdag tot zaterdag  te huur.

   

  Speeltuin:

  Tegenover de receptie op de camping is

  een speeltuintje met klimtoestellen en een glijbaan.

  Voor de trampoline en voetbal moet helaas betaald worden.

  In het begin was dit gratis, sommige kinderen kwamen niet meer aan de beurt, toen is besloten om hier geld voor te vragen. Mu kan iedereen een beurt krijgen. Het fijne hiervan is dat uw kinderen wel onder toezicht staan

   

   

   

  De ingang van de camping
  De ingang van de camping

   

   

   

   

  Animatie:

  In het hoogseizoen is er een kinder-animatieprogramma en worden er div. muziekavonden georganiseerd, soms ook  Nederlandstalig).

   

  Disco:

  Deze is direct bij de receptie en is geopend van 20.00u tot 02.00u.

   

  Supermarkt:

  In het hoogseizoen is er een kleine supermarkt op de camping voor de direct noodzakelijke aankopen. Deze is geopend van 8.00u tot 13.00u en van 16.00u tot 19.00 u. In de directe omgeving bevinden zich 3 (grote) supermarkten.

   

  Restaurant:

   Waar gaan we eten? Bij restaurant Pinguïn op de camping kunt u voor heel weinig geld een pizza eten. U kunt ook een halve meter pizza halen, daar heb je met 3 personen vaak genoeg aan. Als je vanaf de camping links gaat en daarna de eerste links vind u daar een groot vakantieappartementengebouw met daarin een restaurant. (is goed te lopen) U kunt daar eten met uitzicht op het meer. Waar we zelf ook enthousiast over zijn is Albergo Pizzeria. Schoon, netjes en zeer vriendelijke bediening. Vanaf de camping richting Porlezza rijden en bij de stoplichten rechtdoor en daarna direct de eerste rechts na 100 meter vindt u het restaurant. Hou er in Italie rekening mee dat als u een vleesgerecht bestelt de evt frites en salade apart besteld moeten worden.

   

  Sport:

  Een tennisbaan en voetbalveldje zijn vooraan op de camping aanwezig. (Dit is echter wel tegen betaling).

   

  Vissen:

  Hiervoor moet men wel een vergunning hebben. Informatie kun u krijgen bij de receptie en de viswinkel in het dorp. (Denk aan uw legitimatie).